İKLİMLENDİRME VE KLİMA SİSTEMLERİ

Yenilenen ve gelişen teknolojiyle birlikte, yaşam konforunu artırmak amacıyla ısıtma, soğutma ve nemlendirme gibi yöntemlerle ortam havasını şartlandırmaya yönelik olarak geliştirilmiş olan sistemlere iklimlendirme sistemleri denir.

İklimlendirme Sistemleri uygulamaları, Dış hava şartları, Konfor şartları, Fonksiyonellik, Güvenilirlik, Sağlamlık, Uzun Ömür, İleri teknolojiye uygunluk, İlk yatırım için düşük maliyetler, Uygulama kolaylığı, Kullanım ve bakım kolaylığı, Geliştirmeye elverişlilik, Enerji tasarrufu, Çevre hassasiyeti v.b. gibi onlarca kriterin etkileyebildiği bir alan olması nedeniyle Mühendislik bilgisi başta olmak üzere kalifiye ve yetkin ekipler tarafından projelendirilerek hayata geçirilmelidir. Teknosan End. firması olarak siz değerli müşterilerimize, İklimlendirme Sistemleri alanında, (30 yıllık tecrübemiz ışığında) projelendirme, taahhüt ve müşavirlik hizmetlerini, yüksek kalite ile sunuyoruz.

İklimlendirme sistemleri, binaların kullanım amaçları, bulundukları bölge ve bölgeye bağlı olarak dış hava şartları doğrultusunda değişkenlik arz eder.. Yatırımcılar, bina sahipleri veya binayı kullananlar farklı işletme şartları talebinde bulunabilirler. Bu nedenlerle klima sistemleri bu ihtiyaçları karşılamak amacıyla genellikle çeşitli tipte ve özellikte projelendirilir, monte edilir ve işletilirler. İklimlendirme sistemlerini sınıflandırmanın amacı bir sistemi diğerinden ayırabilmeyi sağlamak ve ihtiyaçlara bağlı olarak en doğru klima sistemini seçmeyi kolaylaştıracak bir yöntem oluşturmaktır. Eğer tasarımcı bir klima sistemini doğru bir şekilde belirleyemezse ve diğerlerinden ayıramazsa, müşterisi için uygun sistemi seçmesi zor olacaktır.

İklimlendirme sistemlerinin sınıflandırılmasında aşağıdaki kriterler göz önünde tutulmalıdır: – İklimlendirme sistemlerinin sınıflandırılması, eğer mümkünse, ısıtma ve soğutma sistemlerinin ayrıntılarının yanı sıra, hava dağıtım sisteminin öncelikli konularını da içermelidir. Çünkü hava dağıtım sistemi iç hava sıcaklığının ve kalitesinin kontrolünde doğrudan etkilidir.

– Sistem ve kullanılan ana elemanlar birbirlerine uyumlu olmalıdır. Örneğin paket tipi bir sistemde ana eleman paket tipi cihazdır..

– Sistem sınıflandırmaları pratik uygulamalara dayanmalıdır. Örneğin, bir klima sisteminin belirlenmesi için iç hava kalitesi artık birincil kriterler arasında yer almaya başladığına göre, taze hava bağlantısı yapılamayan bir sulu sistemin varlığından bahsetmenin ne kadar doğru olduğu düşünülmelidir.

– Sistem sınıflandırılması basit olmalı, her klima sistemi acık bir şekilde diğerinden farklı olmalıdır. İklimlendirme Sistemlerinin ana elemanları;

1- Klima santralleri

2- VRF sistemleri

3- Isıtıcılar&soğutucular; fancoiller, bataryalar, chiller grupları, elektrikli ısıtıcılar, doğalgazlı hava ısıtıcılar, evaporatif soğutucular

4- Nem alma ve nemlendirme cihazları